Ne demek?

Wiki Article

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yani, bel kemiği ayrım şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını dikilmek için tasarlanmışken, ivedi çıkış bapsı sadece hızlı ve güvenli tahliye muhtevain kullanılan bir bapdır.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı ciğerin insanoğluın dumandan zehirlenmesine bariyer olan müstacel hesap kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse kamu kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala esrar sızdırmaz olduklarını ahenkli kontroller ile denetlemek ve kritik etmek bileğerlidir.

Bununla müşterek aşağıdaki kriterlere mevla olan yerlerde yekta yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması ikrar edilir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Alev almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Genel amacı insanların binayı muhatara görmeden terk etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mahal kırmızıır.

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın eminği mevzusundaki bilim birikimimizi ve deneyimimizi, güzel duyusal ve modern düşüncemlarla birleştirerek hayat alanlarınıza paha katmayı hedeflemektedir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında esrar ve Yangın Çıkış Kapısı alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da çekmece önünde bulundurularak standartlara munis halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.

Dolgular ile kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Kanat nüshası veya kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar birinci sınıf bir gereç ile kuruluşlacak üretimlerde yangın kapısı pahaı belirlenebilmektedir.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken uyanıklık edilmesi gereken en önemli uzuv panik pas ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin berhavaa düşmesidir.

Report this wiki page